Aliness Lactoferrin LFS 90% 100 mg suplement diety
Laktoferyna została odkryta w 1939 roku, jako czerwona frakcja białka w mleku krowim. Po ponad kilkunastu latach badań została wyizolowana z mleka krowiego i ludzkiego. Jej charakterystyczną cechą był czerwony kolor podczas inkubacji z jonami żelaza, z tym wiąże się nazwa pochodząca z języka łacińskiego: „lacto” – mleczny i „ferrum” – żelazo. W ciągu następnych 20 lat odkryto strukturę tego białka, jego właściwości i wielokierunkowe działanie.
Laktoferyna jest złożoną cząsteczką, która występuje w wielu płynach biologicznych u zwierząt, szczególnie w mleku ssaków. Laktoferyna jest glikoproteiną mającą zdolność wiązania jonów żelaza i wpływa na szereg funkcji biologicznych w organizmie. Jest białkiem o strukturze chemicznej zbudowanej z pojedynczego łańcucha polipeptydowego, który zawiera 703 aminokwasy.
Laktoferyna może mieć różne pochodzenie: ekstrahowana z mleka ludzkiego lub krowiego (Lfs) lub może występować jako mniej aktywny bydlęcy hydrolizat laktoferyny (LH)
Laktoferyna bydlęca jest najlepiej przebadana, a w przeprowadzonych badaniach wykazano bezpieczeństwo jej stosowania oraz wysoki potencjał jej stosowania.
Produkt nie posiada laktozy.
W procesie wyciągania białek z mleka zostaje usunięta laktoza.
Witamina C*:
-przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
-pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości
-przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym
-przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
-zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego
-przyczynia się do prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych
-przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
-przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
-przyczynia się do prawidłowego przebiegu czynności psychicznych (psychologicznych)
-pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
Składniki suplementu diety:
*RDA: Dzienna Referencyjna wartość spożycia
Laktoferyna 90%, witamina C (kwas l-askorbinowy), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: Hydroksypropylometyloceluloza).
Sposób użycia:
1 do 2 kapsułek dziennie, przed posiłkiem, popijając wodą.
Ważne:
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Ilość:
60 kapsułek
Termin ważności:
Oferowane produkty są świeże i nadają się do użycia. Na życzenie klienta możemy podać aktualną datę ważności danego produktu.