Suszony Shiitake (twardnik japoński) to smaczny grzyb, który jest nie tylko doskonałym składnikiem kulinarnym, ale także bogatym źródłem substancji wspierających zdrowie. Idealnie nadaje się do sałatek, zup, risotto, a także jako dodatek do mięs.
Cechy produktu:
- suszone całe owocniki
- do użytku gastronomicznego
- wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
- kontrolowana uprawa
- ręcznie zbierane
- najwyższa jakość
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby używane w produktach MycoMedica pochodzą z nietkniętych przez cywilizację regionów chińskich prowincji Fujian i Jiangxi, znanych z nieskazitelnej przyrody. Każda partia jest dokładnie testowana w niemieckich laboratoriach pod kątem obecności pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, co gwarantuje ich pełne bezpieczeństwo i czystość dla konsumentów.